Transforma-ti pasiunea pentru frumusete in privilegii reale! Creeaza-ti cont si primesti instant 15 Puncte de Fidelitate, echivalentul a 15 lei. Imbratiseaza stralucirea si bucura-te de avantajele exclusivitatii noastre!

Cum alegi un lanțisor pentru pandantiv

Cum alegi un lanțisor pentru pandantiv

Ce tip de lănțișoare sunt considerate cele mai puternice? Care este lungimea optimă în funcție de mărimea pandantivului? Toate aceste întrebări vor fi deslușite acum. Iată un ghid simplu pentru alegerea lănțișorului potrivit.

La prima vedere, un lanț de argint este un decor simplu. Cu toate acestea, este capabil să decoreze eficient zona decolteului și, de asemenea, ajută la modelarea imaginii unei doamne/ domnișoare. Chiar și o rochie neagră, simplă, va arăta elegant cu această bijuterie. Pentru a face aceste bijuterii și mai frumoase, lănțisorul poate fi completat cu un pandantiv.
Un lanțisor este genul de bijuterie pe care aproape fiecare persoană o are. Și adesea, atunci când cumpărăm o astfel de bijuterie, avem o întrebare: cum să alegem accesoriul potrivit. La urma urmei, în prezent există atât de multe opțiuni încât este într-adevăr foarte dificil să îți dai seama.


Există multe tipuri de lanțisoare argint, dar fiecare dintre ele are propriile sale caracteristici:

 • lungime;

 • lăţime;

 • metodă de țesut (manual, mașină);

 • aliaj.


Fără a ține cont de toți aceșți parametri, orice achiziție pripită se va transforma într-o dezamăgire totală. Deoarece lănțisorul poate înțepa, poate jena zona gâtului, se poate încurca în păr și chiar mai rău, nu rezistă nici trei luni de purtare.
Prin urmare, astăzi am decis să vă împărtășim informații despre următoarele subiecte: care lănțișoare sunt considerate cele mai puternice, cum alegi un lănțisor pentru pandantiv după lungimea lui, ce lănțișoare sunt potrivite unui bărbat, ce lănțișoare sunt potrivite unei femei, cu ce este mai bine să combini lanțisorul în funcție de ținută? Toate aceste întrebări le dezbatem în acest articol. Citește mai departe și vei afla toate răspunsurile. 

CE SĂ FACI CA SĂ NU SE ÎNNEGREASCA ARGINTUL


Există o mulțime de soiuri de coliere de argint astăzi, așa că aproape toată lumea le poartă, de la mici la mari. Până de curând, orice persoană știa că în procesul de purtare sau chiar cu depozitare neglijentă, un produs din argint se poate închide la culoare. De ce se întâmplă asta?
Există mai multe opinii cu privire la această întrebare. Una dintre cele mai comune afirmă că atunci când argintul interacționează cu transpirația umană, începe o reacție chimică și bijuteriile se înnegresc.

Acest fenomen se produce datorită existenței unei cantități suficient de mare de sulf în transpirație care interacționează fericit cu Ag și formează săruri. Acest lucru este evident, mai ales dacă o persoană suferă de anumite boli grave.

A doua situație apare atunci când accesoriul nu este depozitat corespunzător. Dacă ați purtat un lanțișor timp de câțiva ani și apoi, fără nicio curățare, îl aruncați direct în cutie. În procesul de purtare, argintul se freacă constant de haine și piele, prin urmare, este lustruit. Dar, stând în cutie, aceastea încep să se acopere treptat cu oxizi.

Pentru mai multe informați despre înnegrire și cum se curată argintul, citește acest articol: Cum se curăță bijuteriile din argint. 

Alege un lanțisor pentru pandantiv 


Un lux magic: Lănțișoare placate cu rodiu

Rodiul este un metal din grupa platinei care este foarte dur, de culoare alb-argintiu și nu interacționează cu substanțele găsite în mediul bijuteriilor.


 

CALITATILE ARGINTULUI PLACAT CU RODIU

 
Argintul 925 placat cu rodiu are o serie de calități pozitive:

 • aliajul principal al bijuteriilor nu se oxidează atunci când interacționează cu substanțele din apa curgătoare, transpirația și chiar produsele cosmetice;

 • lanțul este mai rezistent la uzură, iar din acest motiv este rezistent la zgârieturi, frecat și deformat atunci când este purtat;

 • îngrijirea produsului nu necesită manipulări speciale;

 • lanțurile placate cu rodiu sunt potrivite chiar și pentru acele persoane care suferă de alergii la argint;

 • accesoriile pentru decolteu au o nuanță atractivă de gri deschis care nu se schimbă cu utilizarea regulată;

 • Există trei feluri de rodiu în materie de culori: negru, alb și colorat. 

 

P.S. Bijuteriile din argint, placate cu rodiu, sunt puțin mai scumpe decât argintul obișnuit, dar costul este unul foarte accesibil, meritând din plin investiția.


Citește și acest articol : Află Cum să descurci un lanț înnodat: metode simple și practice 

SFATURI DESPRE CUM SĂ ALEGI UN LĂNȚIȘOR DIN ARGINT


Câteva sfaturi despre alegerea lănțișoarelor de argint pentru bărbați.

 • Dacă trebuie să alegeți lănțișorul din argint sau aur pentru un bărbat, atunci, nu vă uitați la variantele subțiri. Faptul este că, prin fire, un bărbat nu este la fel de flexibil și grațios precum o femeie. Din acest motiv, lanțurile bărbătești trebuie să fie lungi și mai groase față de cele feminine.

 • Un bărbat nu ar trebui să aleagă un lanț de argint prea lat. Dacă accesoriul are o lățime mai mare de 1,5 cm, dar în același timp are o lungime mică, atunci bărbatul va lăsa impresia că arăta ca o păpușă. Din lateral, ți se va părea că sexul puternic este îmbrăcat în bijuterii pentru femei. Acest lucru nu poate fi permis. Lănțișoarele pentru bărbați ar trebui să fie suficient de lungi. Numai în proporția potrivită produsul va arăta grațios și adecvat.
   

  

CUM ALEGI UN LANȚ DUPĂ LUNGIME?


Mai jos vă vom explica cum să alegeți un lănțișoarele perfecte în funcție de persoană, dar și de sex (bărbați sau femei). 

 

 

 

Cum să alegi un lănțișor pentru bărbați


Să ne ocupăm mai întâi de bărbați. Atenție la dimensiunea gulerului de la cămăși, purtate de bărbați. Circumferința gâtului depinde de acest parametru și variază în funcție de fizic.

 • dacă un bărbat este scund, cu o circumferință a gâtului mai mică de 40 cm, lungimea minimă a lanțului este de 45 cm. Această opțiune se va potrivi ușor sub gât fără a provoca disconfort;

 • pentru bărbații înalți cu o circumferință a gâtului de aproximativ 45 cm, este potrivită o lungime de 55 cm sau mai mult;

 • spre exemplu, dacă dimensiunea gulerului este necunoscută și nu obișnuiește să poarte cămăși, pentru a înțelege ce lungime a lănțișorului să alegeți pentru un bărbat, va trebui să măsurați gâtul cu un centimetru.

  

Cum să alegi un lănțișor pentru femei


Desigur, un astfel de parametru precum dimensiunea decorului pe gât depinde de preferințele personale. Unele femei preferă lănțișoarele scurte chiar sub gât (choker), altele preferă lantisoare lungi. Cu toate acestea, amintiți-vă că pentru o femeie, lungimea optimă pentru ca produsul „să nu vă sugrume” constă în dimensiunea circumferinței gâtului în centimetri și încă 4 cm ... Apoi, la cifra deja rezultată mai adăugați încă 5 cm. Aici se termină matematica :)

Dacă aveți nevoie de un lănț de lungime medie, atunci, bazați-vă pe dimensiuni standard ale lanțului (de la 40 la 70 cm). Dacă doamna sau domnișoara este mai slăbuță, iar greutatea sa este de până la 65 kg, atunci, este potrivit un lanț de o dimensiune minimă de 42-45 cm. Dacă o doamnă este proporțională până la 80 kg, atunci lanțul perfect este de 50 cm. Lănțișoarele de 70-80 cm sunt considerate lungi. Anul acesta, aceste accesorii revin la modă.

 


Alegerea lungimii lanțului depinde și de dimensiunea pandantivului:

 • lanțuri mici și subțiri de 40 cm lungime arată bine cu bijuteriile în miniatură;

 • lungimea 45-55 cm este potrivită pentru pandantive de greutate și dimensiune medie, pandantive cruci, pandantive cu pietre prețioase înrămate;

 • firele mai lungi de la 60 cm au adesea legături mari, ceea ce le permite să reziste la multă greutate.

Lungimea preferată de clienții noștri este de 45 cm. În funcție de sex, femeile gravitează spre 42 cm și 45 cm, în timp ce bărbații caută în general lungimi mai lungi, cum ar fi 50 cm și 70 cm.

De asemenea, vedem că lanțurile choker reapar ca o tendință populară, care variază de obicei între 30 cm până la 40 cm în lungime. 

Alegerea țesăturii potrivite: cele mai puternice și mai frumoase opțiuni


Astăzi, meșterii au venit cu o mare varietate de moduri de a face lanțuri din argint, dar există o caracteristică ce îi deosebește unul de celălalt. Acesta este un tip de țesut. El este cel care determină gradul de originalitate și puterea produsului, precum și cui este destinat (bărbat, femeie, copil). Acum luați în considerare tipurile de lanțuri, începând de la cele mai durabile.

Până în prezent, Bismarck este considerat cel mai puternic lănțișor. Mulți producători încă produc aceste produse parțial manual. Procesul de fabricație este destul de laborios: mai întâi, maestrul rulează firul (adică stoarce o tijă cu diametrul necesar din semifabricatul metalic), apoi taie inelele și apoi îndoaie legăturile împreună.
 

 

Alege lănțișorul pentru un pandantiv și alte bijuterii dintr-o singură privire


Cât de armonios se va îmbina decorul în imagine depinde nu numai de haine și aspect. De mare importanță sunt și alte decorațiuni.
De exemplu, anterior se credea că este imposibil să combini un lănțișor de aur cu un pandantiv din argint, deși tendințele modei moderne nu sunt de acord cu acest lucru. Astăzi, consideră că este destul de acceptabil să se poarte atât argint cu pandantiv de aur, cât și invers.
De asemenea, trebuie să vă uitați la greutatea produselor: nu puneți un pandantiv masiv pe un lanțișor subțire. În primul rând, legăturile se vor rupe în timp din cauza greutății mari a suspensiei și baza va ceda. În al doilea rând, lanțurile prea subțiri nu arată bine cu pandantive mari și grele. 

TIPURI DE LĂNȚIȘOARE DIN ARGINT:

 

Lănțișor model Sapre


„Șarpe” sau "Snack" este un produs cu secțiune transversală rotundă care arată ca pielea de șarpe. Verigile din acest tricotat sunt conectate strâns la un anumit unghi, astfel încât, lanțul în mișcare să pară cu adevărat viu.

Lănțișor snack model fațetat - un model deosebit, potrivit pentru pandantivele mari, masive.
Aceste lanțuri tip snack, model fațetat, sunt potrivite atât pentru femei cât și pentru bărbați. Este un model cu adevărat deosebit datorită fațetelor. Lănțișorul captează lumina din toate părțile dându-i un aspect strălucitor.

 

  


 

 

Lănțișor model zale


Aceste modele de lănțișoare conferă un aspect modern. În funcție de modelul lănțisorului poate fi potrivit atât pentru pandantivele mici cât și pentru pandantivele mari.
 

  

Lănțișor cu sfere din argint


La acest stil sunt mai multe modele de lănțișoare cu biluțe. Un model îndrăgit ar fi lănțișorul cu biluțe stil Military ce poate fi asociat cu aproape orice pandantiv (se adresează în special bărbaților). Un alt model îndrăgit este lănțișorul cu zale și asociate mici sfere pe un fir. Ar mai fi un nou model apărut acum în moda bijuteriilor, lănțișorul cu sfere răsucit este un model tip șarpe, flexibil și un model unicat.
 

 


SFAT - Când asociați bijuterii argint la ținutele de zi cu zi și nu numai, luați în considerare următoarele recomandări :

 • nu ezitați să combinați un produs subțire și elegant cu o brățară din același material;

 • nu purtați un lanț masiv, gros, cu cercei mari și lați (în același timp, imaginea pare prea sfidătoare și lipsită de gust);

 • includeți două lanțuri în imagine doar dacă plănuiți să vă îmbrăcați într-o ținută complet monocromatică.


Așadar, credem că te-am putut ajuta în alegerea corectă a lanțului pentru tine sau pentru o persoană dragă spre a fi oferit cadou. În final, vreau să spun un singur lucru: bijuteriile nu trebuie doar selectate și purtate corespunzător, ci trebuie și îngrijite corespunzător. Amintiți-vă de regulile simple pentru îngrijirea produselor și toate bijuteriile din argint vor arata ca și noi și vor rezista cu siguranță o viață.
 Vezi și alte articole: 

Postarea urmatoare Postarea anterioara

Inregistreaza-te acum la Newsletterul nostru si ai

10% discount la prima comanda!

Trimite

Suport clienti 🕒 Luni - Vineri | 10:00 - 18:00 🕒

+40770855133 contact@elmio.ro

Compara produse

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

A fost adaugat la favorite!

A fost sters din favorite!