Transforma-ti pasiunea pentru frumusete in privilegii reale! Creeaza-ti cont si primesti instant 15 Puncte de Fidelitate, echivalentul a 7.5 lei. Imbratiseaza stralucirea si bucura-te de avantajele exclusivitatii noastre!

Cum se curăță bijuteriile din argint

Cum se curăță bijuteriile din argint

Cum se curăță bijuteriile din argint? Vrei să îți cureți bijuteriile ca un profesionist? Iată câteva sfaturi utile pentru a avea bijuteriile strălucitoare pentru mulți ani.

Bijuteriile ar trebui să strălucească, dar expunerea la praf și murdărie, loțiuni și săpunuri, chiar și aerul și umezeala pot degrada piesele tale preferate în timp și le pot răpi strălucirea.

Din fericire, este posibil să curățați majoritatea articolelor din cutia de bijuterii fără a merge la un bijutier profesionist. Restabiliți argintul pătat și aurul murdar înapoi la sinele lor de odinioară, faceți ca pietrele prețioase precum diamantele, rubinele, smaraldele și safirele să strălucească din nou și faceți ca aceste perle să pară din nou strălucitoare.

Vă vom împărtăși cele mai bune sfaturi despre cum să curățați bijuteriile din argint, precum și despre cum să preveniți deteriorarea. Acum, piesele tale preferate vor continua să strălucească, chiar dacă au zeci de ani!

 

Află acum despre cum se curăță bijuteriile din argint

Cele mai multe dintre aceste metode pot fi realizate folosind ingrediente pe care le aveți deja în casă. Bicarbonatul de sodiu, pastă de dinți, apă si săpun, sunt doar unele dintre opțiunile favorabile. Sunt grozave pentru a reda strălucirea bijuteriilor și pentru a îndepărta murdăria.

 

Curatarea bijuteriilor din argint 925
 

Este timpul să-ți readuci bijuteriile din argint la starea inițială. Vă vom împărtăși câteva metode de curățare, astfel încât să puteți purta din nou piesele preferate cu mândrie:

 

3 Trucuri pentru curățarea argintului

  • Trucul 1 - apă si săpun:

Apa caldă cu săpun poate funcționa bine pe bijuteriile pătate. Pentru a încerca această metodă, urmați acești pași:

  1. Adăugați săpunul de vase într-un vas cu apă caldă.

  2. Adăugați bijuteriile și așteptați 30 de minute.

  3. Transferați bijuteriile într-un alt vas cu apă curată.

  4. Folosiți o periuță de dinți moale pentru a șterge ușor orice pată sau murdărie rămasă.

  5. Clătiți sub apă caldă.

  6. Așezați bijuteriile pe un prosop moale până când sunt complet uscate.

 

  • Trucul 2 -  bicarbonatul de sodiu:

Pentru această metodă, aveți nevoie de o ceașcă, folie de aluminiu, bicarbonat de sodiu și apă fiartă. Puteți folosi această metodă pentru bijuteriile din argint pur. Puteți folosi acest lucru chiar și pentru alte articole, cum ar fi tacâmurile din argint.
 


 

  1. Așezați o bucată de folie de aluminiu pe fundul paharului pe care îl folosești, asigurându-te că acoperă toată zona de jos.

  2. Adăugați o lingură de bicarbonat de sodiu în ceașcă.

  3. Adăugați bijuteriile care trebuie curățate în ceașcă.

  4. Turnați apa fiartă în ceașcă, asigurându-vă că bijuteriile sunt scufundate.

  5. Folosiți o furculiță sau o lingură pentru a amesteca bijuteriile în soluție. Apa va mirosi din cauza eliberării de hidrogen sulfurat gazos.

  6. După aproximativ un minut, îndepărtați articolele. Aveți grijă fiindcă pot fi fierbinți.

  7. Uscați-le cu o lavetă/ prosopel.

 

Această metodă este excelentă pentru lanțurile de argint care sunt mai greu de curățat cu o cârpă de lustruit și în special pentru bijuteriile fără pietre.

Pentru o pată mai puternică, amestecați trei părți bicarbonat de sodiu cu o parte apă. Udați argintul și aplicați pasta cu o cârpă moale. Cu mișcări lente stergeți bijuteria, apoi clătiți bine și uscați.



 

  • Trucul 3 -  pasta de dinți:

Pasta de dinți este un produs foarte versatil. Poate face mai mult decât să vă curățați dinții. Când vine vorba de Bijuterii din Argint, folosiți puțină pastă de dinți pentru a vă curăța bine bijuteriile.
 


 

  1. Adăugați o cantitate mică de pastă de dinți pe o periuță de dinți cu peri moi.

  2. Periați ușor bijuteriile până când sunt bine acoperite.

  3. Clătiți bine.

  4. Uscați la aer pe un prosop moale din bumbac.

 

P.S. Nu ar trebui să folosiți pastă de dinți pentru albire și nu folosiți această metodă pe bijuterii placate cu argint.


 

Cum se curăță bijuteriile din argint cu pietre prețioase și semiprețioase?

Mai jos aveți câteva sfaturi pentru a curăța bijuteriile din argint cu pietre semiprețioase. Pietrele prețioase sunt mai sensibile și din acest motiv trebuie avut mai multă grijă atunci când vine vorba de întreținerea lor.

Recomand să citești și acest articol: Cum sa descurci un lant innodat

 

Cum să curățați pietrele prețioase

Curățarea bijuteriilor cu pietre prețioase este importantă pentru frumusețea de lungă durată a acestor piese minunate! Este ușor să restabiliți strălucirea pietrelor prețioase și semiprețioase, cum ar fi diamantele, rubinele, smaraldele și safirele.

Săpunul de vase este prietenul tău! Cel mai bun mod de a vă curăța bijuteriile cu pietre prețioase este într-un vas cu apă cu câteva picături de detergent obișnuit pentru vase. Folosind o veche periuță de dinți moale, frecați ușor în spatele pietrei, unde se poate aduna praful și săpunul. Apoi doar clătiți și uscați cu o cârpă moale.

 

Cum să curățați perlele fără a le distruge

Aceste suveniruri populare reușesc să fie delicate și dulci, dar îndrăznețe în același timp.

Perlele de cultură sunt delicate și necesită îngrijire adecvată. Ele nu pot fi întreținute la fel ca alte Bijuterii. Citiți mai departe pentru a afla cum să vă curățați și să vă îngrijiți cel mai bine bijuteriile cu perle.
 


 

  1. După fiecare purtare, ștergeți perlele cu o cârpă moale. Acest lucru va ajuta la prevenirea oricărei acumulări de uleiuri sau alte substanțe care ar fi putut intra în contact cu bijuteriile dvs. pe parcursul zilei.

  2. Curăţaţi cu o cârpă umedă numai dacă este necesar. Dacă perlele sunt vizibil pătate, puteți amesteca o soluție de apă călduță și săpun de vase ușor, înmoi în ea o cârpă moale de curățat și ștergeți cu mișcări delicate perlele. NU scufundați un colier de perle în apă deoarece va slăbi firul de mătase.

  3. Lăsați-le să se usuce complet înainte de a le depozita. Din nou, acest lucru ajută la păstrarea elasticității șuviței de mătase.


 

Cum să îngrijești corect bijuteriile tale

Secretul pentru bijuterii frumoase din argint este prevenirea. Iată șase sfaturi de top pentru a preveni deteriorarea argintului:

  • Îndepărtați bijuteriile din argint atunci când vă spălați pe mâini, când aplicați produse de înfrumusețare, când faceți curat în casă

  • Nu purtați bijuterii în timp ce înotați - clorul și apa sărată le pot deteriora.

  • Ștergeți perlele cu o cârpă moale după fiecare purtare pentru a îndepărta uleiurile de corp și parfumul care le poate îngălbeni.

  • Depozitarea argintului - asigurați-vă că nu este într-un loc cald sau umed.

  • Nu lăsa argintul să stea în cutia ta de bijuterii - purtați-l! Devine mai strălucitor cu cât este mai uzat (frecarea încetinește pătarea).

  • Completează-ți ținuta cu bijuteriile preferate după ce ați pulverizat parfum și ați aplicat crema hidratantă.


Sfat - Curăță bijuteriile în mod regulat. Chiar dacă nu par murdare, o curățare bună va face minuni în încetinirea pătării.


Acum că știi să cureți bijuteriile din argint, le poți purta din nou cu mândrie!
 




Vezi si acest articol:

 

Postarea urmatoare Postarea anterioara

Suport clienti 🕒 Luni - Vineri | 10:00 - 18:00 🕒

+40770855133 contact@elmio.ro

Compara produse

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

A fost adaugat la favorite!

A fost sters din favorite!