Transforma-ti pasiunea pentru frumusete in privilegii reale! Creeaza-ti cont si primesti instant 15 Puncte de Fidelitate, echivalentul a 7.5 lei. Imbratiseaza stralucirea si bucura-te de avantajele exclusivitatii noastre!

Rubin

Rubin
 

Rubin - bijuteria regilor
Piatra pasiunii și a energiei violente. Poate că totul ține de culoare, dar acesta este mineralul care nu poate fi îndepărtat de la ochi.
Pe vremuri, rubinul era numit în mod european, yahont. Și cu cât populația îmbătrânește, cu atât piatra ni se pare mai atractivă.

Ce este un Rubin natural?
Ce este un Rubin sintetic?
Ce este o imitatie de Rubin?
Cum să alegi un rubin
Cum distingem un fals


Magia pietrelor roșii - Rubinul

Pietrele roșii aprinse ar fi putut fi în trecut ochii unui dragon, așa cum spune o veche legendă estică. Fascinanți, hipnotizanți - dacă ar exista șerpi uriași, cu siguranță ar privi lumea cu două picături de rubin. În urmă cu 2000 de ani, oamenii au început să atribuie rubinului proprietăți magice.

De exemplu, se credea că rubinul sporește calitățile bune și rele ale naturii: o persoană rea și dominatoare cu un astfel de ornament poate deveni un tiran și invers. Rubinul este încă folosit ca talisman pentru a te proteja de ochiul rău, invidie și calomnie.
 

Mineralul roșu îi va ajuta pe cei care sunt depășiți de îndoieli și nesiguranță, oferindu-le înapoi armonia, pacea și vitalitatea.
Este piatra sănătății, bunăstării, măreției și succesului. Pentru Berbec, o astfel de amuletă va întoarce puterea mentală și va ajuta să iasă dintr-o dispoziție depresivă. Pentru Scorpion, această piatră va da încredere și va conduce către noi începuturi. Gemenii vor da mulțumire și reținere. Pentru Leu, culoarea de rubin îi va ajuta să-și atingă obiectivele.

Când cumpărați un rubin, este esențial să știți dacă piatra pe care o cumpărați este naturală, sintetică sau imitație de rubine.

 

Ce este un Rubin natural?

Un rubin natural este unul care s-a format prin procese geologice naturale, de-a lungul a milioane de ani. Ele se formează în medii naturale și necesită procese miniere intense pentru a le extrage.

Un rubin natural este realizat din corindon, același element care creează cu safir. De fapt, rubinul este versiunea roșie a safirului. Nuanțele sale sunt cauzate de cromul prezent în timpul formării pietrei.

Datorită rarității lor, rubinele naturale sunt printre cele mai valoroase dintre pietrele prețioase colorate.

 

Ce este un Rubin sintetic?

Primul rubin sintetic a fost creat de omul de știință francez Marc Gooden încă din secolul al XIX-lea. Acum, pietrele artificiale sunt produse la scară industrială. Rubinele sunt cultivate dintr-un mineral numit corindon. Un astfel de rubin arată ca natural, iar compoziția chimică este similară. Însă produsul este inițial transparent, apoi este vopsit cu particule de crom.

Rubinele sintetice sunt create mai degrabă în laboratoare decât în ​​natură. Din punct de vedere chimic, optic și structural, un rubin sintetic este identic cu rubinul natural. Cu toate acestea, în timp ce rubinele naturale durează milioane de ani pentru a se forma, cele sintetice pot fi create în câteva luni.

Mulți oameni cred că rubinele sintetice sunt false, dar acest punct de vedere nu este adevărat. Rubinele create de laborator sunt făcute din corindon și au aceleași nuanțe și aceeași frumusețe ca un rubin crescut în natură.

Cu toate acestea, deoarece aceste pietre sunt create într-un mediu strict controlat după o rețetă , rezultatele sunt aproape întotdeauna perfecte, spre deosebire de rubinele naturale care au adesea pete și alte imperfecțiuni.

De asemenea, pentru că au nevoie de un timp atât de scurt pentru a crea și a utiliza mai puține resurse, rubinele sintetice sunt de obicei mult mai accesibile decât rubinele naturale. Este o opțiune ideală, eficientă din punct de vedere al costurilor și este excelentă pentru oricine cumpără cu un buget redus, fără a fi nevoie să faceți compromisuri la calitate.

În timp ce unii oameni consideră că pietrele sintetice nu au romantismul și istoria unei pietre naturale care se formează de-a lungul anilor, alții iubesc aspectul științific al acesteia. Mai mult, este o opțiune etică și durabilă datorită impactului mai mic pe care creația sa îl are asupra pământului.

 

Ce este o imitație de Rubin?

O imitație de rubin este o piatră asemănătoare care este diferită din punct de vedere chimic și fizic de un rubin natural. Acestea, sunt adesea mai puțin durabile și mult mai puțin valoroase.

Aceasta este o opțiune grozavă dacă doriți un aspect de rubin fără eticheta de preț și este ideală pentru bijuterii argint versatile. Bijuteriile sunt adesea proiectate inteligent, astfel încât poate fi dificil să se facă distincția între ceea ce este real și ceea ce este fals. Cu toate acestea, dacă plătești prețul unui rubin natural sau sintetic pentru un rubin imitație, atunci ești înșelat.

 

Cum să alegi un rubin

Prețul este influențat atât de greutate (carate) cât și de culoare. Nuanțele de rubin pot varia de la vișiniu la purpuriu. Dar piatra de referință și cea mai scumpă este roșul pur (Sângele porumbelului) care conține mult crom și puțin fier.
Pentru a înțelege puritatea unei pietre, priviți-o cu o lupă și acordați atenție structurii: ar trebui să fie neomogenă, intercalate. Fisurile si zonele tulburi sunt formate din incluziuni cristaline (zircon, apatit, boehmit, rutil).

O mostră perfect curată ar trebui să vă facă să vă gândiți: este un fals? Apropo, centrele omologice specializate sunt angajate în verificarea și certificarea profesională a pietrelor prețioase.

 

Cum distingem un fals?

Indiferent cât de mult ai vrea să te alegi cu o bijuterie minunată cât mai curând posibil, acordă-ți câteva minute:
- aruncați o privire atentă la modul în care strălucește piatra și ce culoare are. În diferite unghiuri, ar trebui să se schimbe de la întuneric la lumină;
- trece piatra peste pahar. Dacă rămâne un semn roșcat, cel mai probabil piatra este artificială;
- încercați să zgâriați rubinul însuși, de exemplu cu o monedă. Nu vă fie teamă, adevărata piatră naturală nu va avea de suferit;
- scufundați proba în sticlă: în ea ar trebui să apară reflexii. Și dacă turnați lapte într-un pahar, atunci acesta va deveni roz;
- uită-te la crăpături: drepte și strălucitoare? Înainte de a fi sintetice, în piatră naturală sunt în zig-zag și mate;

Descoperă bijuterii de înaltă calitate cu piatră rubin. Sunt produse realizate din argint 925, unele sunt placate cu rodiu. 


 

Pandantiv din argint placat cu rodiu si piatra rubin.

Pandantivul este realizat din argint 925 și placat cu rodiu de înaltă calitate pentru a-și păstra luciul o viață întreagî. Piatra de rubin este poziționată cu grijă în mijlocul pandantivului și înconjurată de mici cristale de zirconiu ce strălucesc precum diamantele. Pentru o bună prindere, fiecare zirconiu este fixat cu trei ghierute. Un pandantiv ce transmite eleganță și rafinament, pe care îl poți asorta la ținutele tale preferate.
 

 

Colier cu Zoisit si Rubin cu pietre naturale

La momentul actual, acest colier este la reducere, profită de ofertă! Colierul este realizat Handmade cu pietre naturale ovale și în formă de sfere. Combinația de Zoisit și Rubin sau așa numitul Anyolit este una deosebită, pe lângă faptul că oferă eleganță, se spune că unește focul cu pământul și pasiunea cu rabdarea. Din atichitate se susține că aceste două cristale ne dau puterea de a ne urma visele și alungă energiile rele.

 

Cercei cu zoisit si rubin model sfere

Creează-ți propriul set format din colier și cercei cu pietre naturale. Oferă stilului tău o eleganță aparte!

Postarea urmatoare Postarea anterioara

Suport clienti 🕒 Luni - Vineri | 10:00 - 18:00 🕒

+40770855133 contact@elmio.ro

Compara produse

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

A fost adaugat la favorite!

A fost sters din favorite!