Patinarea metalului în bijuterii: argint și aur înnegrit

Patinarea metalului în bijuterii: argint și aur înnegrit

Bijuterii cu aspect patinat. Înnegrirea metalului în bijuterii: argint și aur înnegrit. Argintul sau aurul cu aspect patinat este fie 100% iubit, fie niciodată purtat - nu există cale de mijloc. Argintul și aurul patinat bogat sunt în armonie cu diferite pietre prețioase: diamante, zirconiu cubic, safire, smaralde, rubine, granat. Produsele cu inserții prețioase par scumpe, subliniază un statut social ridicat și o poziție financiară excelență.


 

ARGINT PATINAT SAU INNEGRIT


Din timpuri memorabile, argintul patinat a fost un simbol al oamenilor bogați cu un excelent simt al gustului. Au trecut sute de ani, iar metalul nobil patinatnu s-a demodat. Toate acestea sunt, de asemenea, bijuterii contemporane care completează imaginea stilistică și se potrivesc multor oameni țînând cont de aspectul, stilul și stilul lor de viață.

Tehnică de innegrire va permite să faceți textura accesoriului de bijuterii mai expresivă și mai contrastantă. De la apariția innegririi ca tehnică în industria de bijuterii, metodele de implementare a acesteia s-au schimbat constant. Bijutieri talentați și experimentați creează adevărate opere de artă folosind tehnica înnegririi, iar meșterii începători maschează o suprafață imperfect lustruită.


 

CARACTERISTICILE TEHNICII DE INNEGRIRE


Innegrirea metalului este una dintre modalitățile de a vopsi un metal prețios negru, care da un efect de îmbătrânire. Există multe motive pentru care această tehnică este folosită în industria de bijuterii.
În unele cazuri, totul depinde de calificarea bijutierului, în altele, specialiștii vor să creeze un accesoriu „învechit” sau tradițional, de parcă ar fi din alt secol. Cel mai adesea, innegrirea sau patinarea argintului este relevanță în producția de accesorii în stil etnic, tehnică se găsește și în colecțiile vechi din secolele trecute. 

Bijuterii cu aspect patinat- argint înnegrit


Esența tehnicii de bijuterii prezentate este simplă. În primul rând, un bijutier face un aliaj negru, care conține argint, plumb, cupru și alte metale. Se aplică pe metalul de baza - argintiu sau auriu - din care se topește forma viitorului accesoriu. Suprafața este completată de gofrare sau gravare pentru a oferi canelurile necesare pentru aplicarea aliajului negru. Grosimea sa este de 0,3 mm. Rezultatul innegririi inelelor, cerceilor și brățărilor arată întotdeauna diferit, deoarece depinde de abilitățile și dorințele bijutierului.


 

Bijuterii cu aspect patinat - innegrirea aurului


Pentru a face legătură dintre metalul de baza și aliajul feros puternic, produsul este încălzit. Ca rezultat, două aliaje separate devin unul cu proprietăți de înalta performanță, inclusiv rezistență, rezistență la uzură și durabilitate. Innegrirea metalului este o modalitate de a prelungi durata de viață a argintului sau a aurului. Bijuteriile înnegrite nu își pierd aspectul de prima clasa nici după o perioada lungă de purtare.


 

MODURI PRINCIPALE DE A APLICA INNEGRIREA PE METAL


Metoda de preparare a aliajului negru este întotdeauna aceeași. Dar, când este gata, bijutierul poate alege singur o metodă potrivită de aplicare a înnegririi:

Innegrirea sau patinarea uscată a metalului. Pentru a efectua innegrirea argintului în acest fel, trebuie să utilizați niello de cea mai fină măcinare. În primul rând, baza decorului este umezită cu o soluție specială, apoi se aplică compoziția zdrobită în pulbere și se lasă un timp scurt pentru ca suprafața să se usuce. Etapa finală este încălzirea produsului la o temperatura de peste 380 de grade într-o mufă.

Innegrirea sau patinarea umedă a metalului. Pentru a obține bijuterii din argint de înaltă calitate și durabile cu innegrire așa numit argint patinat, compoziția se aplică pe suprafața bazei cu o perie. Toate canelurile sunt prelucrate cu atenție, astfel încât să nu rămână locuri fără compoziția aplicată. Aliajul negru trebuie să pătrundă cât mai adânc posibil în adâncituri. Bijutieriile patinate acordă timp produsului pentru ca umezeala să se evapore de la suprafață. Apoi, la fel ca în metoda anterioară, bijuteriile sunt trimise într-o mufă pentru încălzire la o temperatura de 380 de grade. Când aliajul negru este încălzit la această temperatură, se topește pe întreaga suprafață a produsului, inclusiv caneluri și microfisuri.
Dacă un bijutier trebuie să aplice tehnica innegririi unei piese mici, cum ar fi cerceii în miniatură, atunci nu este necesar o mufă de încălzire pentru a o încălzi. În acest caz, va fi suficient un pistol special de bijuterii pentru lipit.

 


După încălzire, există o procedura standard, aceeași pentru ambele metode. Bijuteriile, fie că este o brățară, o cruce de argint patinat sau un inel, se scot din cuptor și se lasă să se răcească. Următorul pas este curățarea produsului. Pentru aceasta, bijutierii folosesc așa-numită razuire, care va permite să eliminați tot ce nu este necesar din bijuterii și să afișați modelul. Bijutierii cu experiență pot folosi și o pilă de bijuterii pentru a îndepărta excesul de negru de pe suprafață bijuteriilor.
 


Nu întotdeauna și nu toată lumea trebuie să cunoască tehnologia pentru fabricarea argintului sau aurului cu innegrire sau aspect patinat, dar acest lucru va permite să vizualizați modelul selectat în magazin și să evaluați manoperă acestuia. Și aceasta este o oportunitate de a cumpăra un accesoriu de înalta calitate, durabil și rezistent la uzură, care nu își va pierde aspectul de prima clasa după o perioada lungă de purtare.

Iată câteva bijuterii cu aspect patinat, click aici.


 

DEZMINTIREA MITURILOR


Adesea, oamenii percep argintul înnegrit ca fiind de mâna a două, dar aceasta este una dintre cele mai mari concepții greșite. Desigur, uneori bijutierii efectuează innegrirea pentru a ascunde defectele de lucru, îmbinările de proastă calitate și alte defecte. Dar, dacă vorbim de mărci celebre care s-au stabilit de mult timp și au o bună reputație, atunci bijuteriile patinate din colecțiile lor au un efect extraordinar asupra tuturor.

Chiar și în comparație cu prețul, costul argintului patinat este întotdeauna mai mare decât costul argintului obișnuit. Și acest lucru nu este surprinzător, deoarece produsul a suferit o prelucrare suplimentară. Va recomandăm să verificați produsele înnegrite pentru preț. Dacă stau la fel ca cele similare fără innegrire, atunci efectul de negru se obține prin oxidare.
 


Argintul oxidat este greu de distins vizual de cel înnegrit, dar proprietățile sale de performanță sunt mult mai slabe. Efectul aderă foarte puțin la suprafață decorului, stratul superior este spălat și lasă produsul fără protecție suplimentară.
Argintul, întunecat prin oxidare, costă aceiași bani ca de obicei, deoarece procesul de întunecare în acest caz este foarte simplu și ieftin. 

BIJUTERIILE PATINATE, AU NEVOIE DE ÎNGRIJIRE?


Curățarea argintului patinat nu este mai puțin necesară decât metalul prețios obișnuit. Articolele își pierd aspectul de prima clasa după o perioada lungă de purtare, mai ales pentru un lanț de argint cu innegrire. Acest lucru se datorează interacțiunilor frecvente cu transpirația și produsele cosmetice.

O dată pe an, va recomandăm să duceți bijuteriile la un bijutier pentru curățare profesională cu ultrasunete. Sunt utilizate echipamente tehnologice moderne și agenți speciali de curățare, datorită cărora argintul sau aurul vor dobândi din nou un aspect de prima clasa. Va sugerăm să alegeți cel mai confortabil și mai accesibil mod de curățare.

Cum puteți curăța bijuteriile din argint patinat acasă?

Iată cateva sfaturi utile pentru a curăța bijuteriile patinata chiar acasă, fară a te deplasa la un bijutier.


 

Îngrijirea produselor înnegrite acasă


Aplicarea unei soluții pe baza de sare. Adăugați câteva linguri de sare în apă caldă și amestecați până se dizolvă complet. Acum trebuie să scufundați bijuteriile în soluție, fie că este vorba de brățări de argint, cercei din argint, lanțuri sau inele, timp de o jumătate de ora. După acest timp, scoateți bijuteriile și clătiți-le sub jet de apă. Rămâne doar să ștergeți accesoriul uscat.

Soluție de amidon. Curățați câțiva cartofi, tăiați-i în sferturi și acoperiți cu apă la 30C. Adăugați bijuteriile cu aspect patinat, lăsăți produsele în această stare timp de 5 ore, apoi clățiți sub jet de apă și uscați. Amidonul curată bine produsele de murdărie, fără a afecta starea de innegrire.

Radieră/ gumă de papetărie. De obicei, metodele de curățare acasă au soluții complicate și nu sunt întotdeauna la îndemână oamenilor. Deci puțini se așteaptă la un răspuns simplu aici. Cu toate acestea, o gumă/ radieră de papetărie, treceți-l pe suprafață unui inel, brățară sau lanț - și produsul își va recăpăta aspectul de prima clasa.

Pastă de dinți. Pentru a curata bijuteriile, va recomandăm să folosiți o pastă abrazivă fină pentru a nu deteriora suprafața bijuteriilor. Aplicați pastă de dinți pe o cârpă moale și ștergeți bine accesoriul. Nu apăsăți - acționați cu atenție, dar ușor. Atunci nu vor există zgârieturi pe produs. După procedură, clătiți bijuteriile sub jet de apă și ștergeți-le cu o microfibră.
 


 

Chiar dacă există inserții de pietre prețioase în bijuteriile patinate, puteți utiliza în siguranță toate metodele de mai sus. Este important să procedați cu grijă și să curățați temeinic zonele greu accesibile.


 

CUM ȘI CINE SĂ POARTE ARGINT PATINAT?


Innegrirea/ patinare are diferite nuanțe - de la argintiu deschis la catifea neagră. Atunci când alegeți accesorii cu innegrire/ patinate, va recomandăm să țineți cont de trăsăturile de aspect, fizic, stil vestimentar, stil de viață și chiar culoarea pielii. Acești factori determină în mod direct dacă un inel de argint cu innegrire ți se va potrivi și dacă îți va putea sublinia stilul impecabil. Luați în considerare caracteristicile pielii dvs. atunci când cumpărați inele, brățări și cercei din argint patinat:

  • dacă sunteți genul de persoană care are pielea închisă, atunci alege bijuterii din argintiu clasic cu model și aspect patinat;

  • În cazul pielei de porțelan, sunt potrivite produsele cu aspect patinat gri deschis sau argintiu pe un fundal întunecat;

  • Pielea de măsline se potrivește bine cu bijuteriile cu aspect patinat neagru profund, catifelat.

  • Pentru fiecare stil de îmbrăcăminte, îți poți alege propriile accesorii cu aspect patinat.


Majoritatea bijuteriilor din argint cu aspect patinat, cercei, pandantive, brățări, lanțuri sau inele prezente în Epoca de Aur, sunt potrivite pentru un look casual, urban, office sau clasic.

Dacă sunteți pasionată de bijuteriil patinate, atunci va invităm să descoperiți colecția noastră de bijuterii din argint cu aspect patinat, întră acum pe wwe.elmio.ro și completează-ți ținutele cu cele mai la modă bijuterii din argint cu aspect patinat. Vei descoperi o lume frumoasă a bijuteriilor de inaltă calitate, bijuterii cu pietre semipretioase sau bijuterii simple.Vezi si alte articole elmio:


 

Inregistreaza-te acum la Newsletterul nostru si ai

10% discount la prima comanda!

Trimite

Suport clienti 🕒 Luni - Sambata | 08:00 - 19:00 🕒

+40770855133 contact@elmio.ro

Compara produse

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

A fost adaugat la favorite!

A fost sters din favorite!