Transforma-ti pasiunea pentru frumusete in privilegii reale! Creeaza-ti cont si primesti instant 15 Puncte de Fidelitate, echivalentul a 7.5 lei. Imbratiseaza stralucirea si bucura-te de avantajele exclusivitatii noastre!

Patinarea metalului în bijuterii: argint și aur înnegrit

Patinarea metalului în bijuterii: argint și aur înnegrit

Bijuterii cu aspect patinat. Înnegrirea metalului în bijuterii: argint și aur înnegrit. Argintul sau aurul cu aspect patinat este fie 100% iubit, fie niciodată purtat - nu există cale de mijloc. Descoperă eleganța unui stil vintage cu bijuterii in culori bogate asortate cu diamante, zirconiu cubic, safire, smaralde, rubine și granat. Aceste produse cu inserții prețioase subliniază un statut social înalt și o poziție financiară excelență.

 

ARGINT PATINAT SAU INNEGRIT

Din timpuri memorabile, argintul patinat a fost considerat un simbol al oamenilor bogați cu un excepțional simț al gustului. Deși au trecut sute de ani, metalul nobil cu aspect patinat nu și-a pierdut niciodată popularitatea. Bijuterii contemporane cu aspect patinat completează perfect stilul și viața multor persoane țînând cont de preferințe, stilul și personalitatea lor.

Tehnică de innegrire permite bijutierilor să aibă o expresivă și contrastantă. De la apariția acestei tehnici în industria de bijuterii, modalitățile de implementare s-au schimbat constant. Bijutieri talentați și experimentați creează adevărate opere de artă folosind tehnicile de înnegrire, în timp ce meșterii începători încearcă să mascheaze suprafețele neuniform lustruite.

 

CARACTERISTICILE TEHNICII DE INNEGRIRE

Innegrirea metalului este o metodă de a colora un metal prețios în negru, oferindu-u un efect de îmbătrânire. Există multe motive pentru care această tehnică este folosită în industria de bijuterii.
În unele cazuri, totul depinde de calificarea bijutierului, în altele, specialiștii doresc să creeze accesorii „învechite” sau tradiționale, care să pară că provin din alt secol. În special, innegrirea sau patinarea argintului este relevanță în producția de accesorii în stil etnic și poate fi găsită în colecțiile antice din secolele trecute.

 

Bijuterii cu aspect patinat- argint înnegrit

Tehnica de bijuterie prezentată este simplă. În primul rând, bijutierul creează un aliaj negru, care conține argint, plumb, cupru și alte metale. Acest aliaj se aplică pe metalul de baza - argint sau aur - din care se va topi forma viitorului accesoriu. Suprafața este completată prin gofrare sau gravare pentru a crea canelurile necesare pentru aplicarea aliajului negru. Grosimea sa este de 0,3 mm. Rezultatul innegririi inelelor, cerceilor și brățărilor arată întotdeauna diferit, în funcție de abilitățile și dorințele bijutierului.
 

Bijuterii cu aspect patinat - innegrirea aurului

Pentru a face legătură dintre metalul de baza și aliajul feros puternic, produsul este încălzit. Astfel cele două aliaje separate devin unul singur, cu proprietăți de înalta performanță, inclusiv rezistență, rezistență la uzură și durabilitate. Innegrirea metalului este o modalitate de a prelungi durata de viață a argintului sau a aurului. Bijuteriile cu aspect patinat nu își pierd strălucirea chiar și după o perioada lungă de purtare.

 

MODURI PRINCIPALE DE A APLICA INNEGRIREA PE METAL

Procedura de pregătire a aliajului negru este întotdeauna aceeași. Dar, după ce este gata, bijutierul poate alege singur o metodă potrivită de aplicare a înnegririi:

Innegrirea sau patinarea uscată a metalului. Pentru a efectua innegrirea argintului în acest fel, se folosește niello de cea mai fină măcinare. În primul rând, baza decorului este umezită cu o soluție specială, apoi se aplică compoziția zdrobită în pulbere și se lasă un timp scurt pentru ca suprafața să se usuce. Etapa finală în încălzirea produsului la o temperatura de peste 380 de grade într-o mufă.

Innegrirea sau patinarea umedă a metalului. Pentru a obține bijuterii din argint de înaltă calitate și durabile cu aspect patinat, compoziția se aplică pe suprafața bazei cu o perie. Toate canelurile sunt prelucrate cu atenție, astfel încât să nu rămână locuri fără compoziția aplicată. Aliajul negru trebuie să pătrundă cât mai adânc posibil în adâncituri. Bijutieriile patinate acordă timp produsului pentru ca umezeala să se evapore de la suprafață. Apoi, la fel ca în metoda anterioară, bijuteriile sunt trimise într-o mufă pentru încălzire la o temperatura de 380 de grade. Când aliajul negru este încălzit la această temperatură, se topește pe întreaga suprafață a produsului, inclusiv caneluri și microfisuri.
Dacă un bijutier trebuie să aplice tehnica innegririi unei piese mici, cum ar fi cerceii în miniatură, atunci nu este necesar o mufă de încălzire pentru a o încălzi. În acest caz, va fi suficient un pistol special de bijuterii pentru lipit.

 


După încălzire, există o procedura standard, aceeași pentru ambele metode. Bijuteriile, fie că este o brățară, o cruce de argint patinat sau un inel, se scot din cuptor și se lasă să se răcească. Următorul pas este curățarea produsului. Pentru aceasta, bijutierii folosesc așa-numită razuire, care va permite să eliminați tot ce nu este necesar din bijuterii și să afișați modelul. Bijutierii cu experiență pot folosi și o pilă de bijuterii pentru a îndepărta excesul de negru de pe suprafață bijuteriilor.
 


Deși nu toată lumea trebuie să cunoască tehnica de fabricare a bijuteriilor cu aspect patinat, aceasta poate oferi o perspectivă asupra modului în care produsul este realizat și poate permite evaluarea calității acestuia în magazin. Acesta este și un motiv în plus pentru a cumpăra un accesorii de înalta calitate, durabile și rezistente la uzură, care vor păstra aspectul lor excelent și după o perioada lungă de purtare.

Iată câteva bijuterii cu aspect patinat, click aici.


 

DEZMINTIREA MITURILOR

Adesea, oamenii percep argintul înnegrit ca fiind de calitate inferioară, dar aceasta este una dintre cele mai mari concepte greșite. Desigur, uneori bijutierii pot folosi innegrirea pentru a ascunde defectele de lucru, îmbinările de proastă calitate și alte probleme. Cu toate acestea, în cazul mărcilor celebre, cu o reputație solidă, bijuteriile patinate din colecțiile lor au un efect extraordinar asupra tuturor.

Chiar și în comparând prețurile, costul argintului patinat este întotdeauna mai mare decât costul argintului obișnuit. Ceea ce nu este surprinzător, având în vedere prelucrarea suplimentară necesară. Va recomandăm să verificați prețurile bijuteriilor înainte de cumpărare. Dacă sunt similarecu cele fără innegrire, atunci efectul de negru se obține prin oxidare.
 


Argintul oxidat este greu de distins vizual de cel înnegrit, dar proprietățile sale de performanță sunt mult mai slabe. Efectul nu se va menține pe suprafață, iar stratul superior se va spăla, lăsând produsul fără protecție suplimentară. În general, bijuteriile din argint înnegrite costă același preț ca bijuteriile obișnuite, deoarece procesul de întunecare este simplu și ieftin în acest caz.

 

BIJUTERIILE PATINATE, AU NEVOIE DE ÎNGRIJIRE?

Curățarea argintului patinat nu este mai puțin necesară decât cea a metalelor prețioase obișnuite. În urma unei perioade îndelungate de purtare, bijuteriile iși pierd aspectul de prima clasă, mai ales în cazul lanțurilor de argint cu înnegrire. Acest lucru se datorează interacțiunilor frecvente cu transpirația si produsele cosmetice.

O dată pe an, va recomandăm să duceți bijuteriile la un bijutier pentru curățare profesională cu ultrasunete. Sunt utilizate echipamente tehnologice moderne și agenți speciali de curățare, datorită cărora argintul sau aurul vor dobândi din nou un aspect de prima clasa. Va sugerăm să alegeți cel mai confortabil și mai accesibil mod de curățare.

Cum puteți curăța bijuteriile din argint patinat acasă?

Iată cateva sfaturi utile pentru a curăța bijuteriile patinata chiar acasă, fară a te deplasa la un bijutier.
 

Îngrijirea produselor înnegrite acasă

Aplicarea unei soluții pe baza de sare. Adăugați câteva linguri de sare în apă caldă și amestecați până se dizolvă complet. Acum trebuie să scufundați bijuteriile în soluție, fie că este vorba de brățări de argint, cercei din argint, lanțuri sau inele, timp de o jumătate de ora. După acest timp, scoateți bijuteriile și clătiți-le sub jet de apă. Rămâne doar să ștergeți accesoriul uscat.

Soluție de amidon. Curățați câțiva cartofi, tăiați-i în sferturi și acoperiți cu apă la 30C. Adăugați bijuteriile cu aspect patinat, lăsăți produsele în această stare timp de 5 ore, apoi clățiți sub jet de apă și uscați. Amidonul curată bine produsele de murdărie, fără a afecta starea de innegrire.

Radieră/ gumă de papetărie. De obicei, metodele de curățare acasă au soluții complicate și nu sunt întotdeauna la îndemână oamenilor. Deci puțini se așteaptă la un răspuns simplu aici. Cu toate acestea, o gumă/ radieră de papetărie, treceți-l pe suprafață unui inel, brățară sau lanț - și produsul își va recăpăta aspectul de prima clasa.

Pastă de dinți. Pentru a curata bijuteriile, va recomandăm să folosiți o pastă abrazivă fină pentru a nu deteriora suprafața bijuteriilor. Aplicați pastă de dinți pe o cârpă moale și ștergeți cu grijă bijuteriile. Nu apăsăți - acționați cu atenție, dar ușor. Atunci nu vor există zgârieturi pe produs. După procedură, clătiți bijuteriile sub jet de apă și ștergeți-le cu o microfibră.
 


 

Chiar dacă există inserții de pietre prețioase în bijuteriile patinate, puteți utiliza în siguranță toate metodele de mai sus. Este important să procedați cu grijă și să curățați temeinic zonele greu accesibile.

 

CUM ȘI CINE SĂ POARTE ARGINT PATINAT?

Innegrirea / patinarea are diferite nuanțe - de la argintiu deschis la negru închis. Atunci când alegeți accesorii cu aspect patinat, luați în considerare trăsăturile aspectului, fizicului, stilului vestimentar, stilului de viață și chiar culoarea pielii. Acești factori determină în mod direct dacă un inel de argint cu innegrire vi se va potrivi și dacă va sublinia stilul impecabil. Luați în considerare caracteristicile pielii dvs. atunci când cumpărați inele, brățări și cercei din argint patinat:

  • dacă sunteți genul de persoană care are pielea închisă, atunci alege bijuterii din argintiu clasic cu model și aspect patinat;

  • În cazul pielei de porțelan, sunt potrivite produsele cu aspect patinat gri deschis sau argintiu pe un fundal întunecat;

  • Pielea de măsline se potrivește bine cu bijuteriile cu aspect patinat neagru profund, catifelat.

  • Pentru fiecare stil de îmbrăcăminte, îți poți alege propriile accesorii cu aspect patinat.


Majoritatea bijuteriilor din argint cu aspect patinat, cum ar fi cerceii, pandantivele, brățările, lanțurile sau inelele prezente în catalogul Elmio, sunt potrivite pentru un look casual, urban, office sau clasic.

Dacă sunteți pasionată de bijuteriil patinate, atunci va invităm să descoperiți colecția noastră de bijuterii din argint cu aspect patinat, întră acum pe wwe.elmio.ro și completează-ți ținutele cu cele mai la modă bijuterii din argint cu aspect patinat. Vei descoperi o lume frumoasă a bijuteriilor de inaltă calitate, bijuterii cu pietre semipretioase sau bijuterii simple.



Vezi si alte articole elmio:

Postarea urmatoare Postarea anterioara

Suport clienti 🕒 Luni - Vineri | 10:00 - 18:00 🕒

+40770855133 contact@elmio.ro

Compara produse

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

A fost adaugat la favorite!

A fost sters din favorite!